Logo alles weg
     Gé Verburg
Bestrijdingstechnicus
Bestrijding van alle ongedierte,dierplagen en houtrotschimmels
De Rolders 14
8191 KH Wapenveld
Tel. 0651727704
KvK 08189599
www.aw-bestrijdingen.nl
aw.bestrijdingen@telfort.nl
Route
WYSIWYG Web Builder
Luchtje van Verburg verjaagt steenmarters
Geplaatst op:03 april 2013
Gé Verburg spuit zijn luchtje onder een motorkap van zijn eigen auto Daar is al zoveel spray verspreid dat een beetje steenmarter zich er niet meer laat zien. foto Tom van Dijke
WAPENVELD - Sommigen vinden het naar fruit ruiken. Anderen bespeuren iets dierlijks in de lucht. Je ruikt meteen dat het geen Chanel 5 is of 4711. Maar wat is het wel? Het is een luchtje dat de steenmarter de stuipen op het lijf jaagt.


Gé Verburg uit Wapenveld heeft als een modern alchemist jaren gemengd en geëxperimenteerd en nu is het op de markt gebracht: 'Mustolet' heet het, dat staat voor 'verdrijven' en voor 'geur', zegt hij. Verburg is ongediertebestrijder. Al 30 jaar bestrijdt hij konijnen en ratten met behulp van fretten. Die jagen ze hun hol uit en dan vangt hij ze bij sportvelden, begraafplaatsen, dijken en bedrijventerreinen in een netje. AW heet zijn bedrijf. Dat staat voor: Alles Weg. Toen hij een keer met vakantie ging en de fretten naar zijn broer bracht en z'n konijn naar z'n moeder, bleek dat de fretten niet in het hokje durfden waarin het konijn gezeten had. Met die wetenschap ging hij aan de slag. In het Atlas-laboratorium in Enschede maakten ze een chemische variant met wat hij had gebrouwen en toen de Stentor twee jaar geleden proefkonijnen vroeg, die het goedje thuis of onder de motorkap van de auto konden gebruiken, stroomden de aanmeldingen binnen. Inmiddels is de spray uitontwikkeld en gaat het middel de markt op. Spannende dagen voor Verburg. Er zitten 9 bestanddelen in, maar hij wil de werkzaamheid van de stoffen niet verraden, de concurrentie ligt immers op de loer. Het is geen bestrijdingsmiddel, maar een weringsmiddel, zegt hij. Waar je het spuit, blijft de steenmarter weg. Totdat het goedje is verdampt. Zo'n middel moet het hebben van mond tot mondreclame. De 60 proefkonijnen deden hun best. Verburg kreeg al een eerste telefoontje uit Groningen. Maar hij is nog niet klaar: "Ik ben nu ook bezig met een variant tegen ratten, muizen en konijnen. Lijkt goed."
logo mustolet
Copyright © 2016  by   Gé Verburg    All Rights reserved     E-Mail: aw.bestrijdingen@telfort.nl